Hi,

 

I’ve installed a OpenStack KILO all-in-one .

 

For private need , I’ve to add a channel device to all my GUESTS on my compute node.

 

It works fine (e.g.  via a virsh command).

 

Problem  is that  , in the xml describing the Guest , this ‘state’ value  :

 

<target type='virtio' name=’agent' state='disconnected'/>

 

showing if the channel is connected on the Guest side is missing.

 

 

Does it mean that some qemu/KVM components are too old within KILO OpenStack release ?

 

FYI , here are the installed related packages versions coming with KILO:

 

libvirt-daemon-driver-qemu-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

libvirt-daemon-driver-storage-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

libvirt-python-1.2.8-7.el7_1.1.x86_64

libvirt-daemon-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

libvirt-gconfig-0.1.7-3.el7.x86_64

libvirt-client-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

libvirt-daemon-driver-nodedev-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

libvirt-daemon-config-network-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

libvirt-daemon-driver-network-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

libvirt-daemon-driver-nwfilter-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

libvirt-daemon-config-nwfilter-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

libvirt-glib-0.1.7-3.el7.x86_64

libvirt-daemon-driver-interface-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

libvirt-daemon-driver-secret-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

libvirt-gobject-0.1.7-3.el7.x86_64

libvirt-daemon-kvm-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

[root@localhost bin]# rpm -qa | grep kvm

qemu-kvm-1.5.3-86.el7_1.8.x86_64

qemu-kvm-common-1.5.3-86.el7_1.8.x86_64

libvirt-daemon-kvm-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

[root@localhost bin]# rpm -qa | grep qemu

libvirt-daemon-driver-qemu-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64

qemu-guest-agent-2.1.0-4.el7.x86_64

qemu-kvm-1.5.3-86.el7_1.8.x86_64

qemu-img-1.5.3-86.el7_1.6.x86_64

qemu-kvm-common-1.5.3-86.el7_1.8.x86_64

qemu-img-1.5.3-86.el7_1.8.x86_64

ipxe-roms-qemu-20130517-6.gitc4bce43.el7.noarch

 

 

Thanks for help,

 

Regards,

 

 

J.P. Ribeauville

 

P: +33.(0).1.47.17.20.49

.

Puteaux 3 Etage 5  Bureau 4

 

jpribeauville@axway.com
http://www.axway.com

 

 

P Pensez l’environnement avant d’imprimer.